wie is Ann
 - wie is Ann -

Bakken, kokkerellen, maaltijden organiseren thuis. Naar de markt met bewoners van de woongroepen waar ik werkte en dan samen koken of met oud en nieuw oliebollen bakken. Koken voor buurtgenoten tot catering opdrachten. Altijd heb ik ervan genoten, altijd heb ik ering geloofd: "eten verbindt". 

Dat deze passie er ooit toe zou leiden dat er een plek zou komen waar dit allemaal samen zou komen had ik nooit gedacht. Dat ik jullie echt bij Ann zou kunnen uitnodigen was een droom.

Ik weet dat ik de droom, toen nog een theehuisje met taart (veeel taart), al had toen ik een jaar of 15/16 was. Jaren spaarde ik servies en bakte en kookte ik er in mijn vrije tijd hevig op los. Vriendinnen of familie gingen altijd naar huis met taart en eten dat over was.  

Bij Ann ben je welkom voor koffie, taart, ontbijt, lunch of Ann's theepotje. Een borrel of feestje & liever niet thuis? Dat kan ook bij Ann. 

Inmiddels een geheel team, zonder hen konden we jullie niet voorzien van al dit lekkers!


nowaste en duurzaamheid vinden we heel belangrijk, zo maken we onze eigen jam van het rood fruit wat overblijft. De wentelteefjes van croissants hebben we alleen als er croissantjes over zijn van de dagen ervoor. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we geen voedsel verspillen. Sinds juli 2023 hebben we kledingruiltassen welke wekelijks in de roulatie zijn.


Hopelijk tot snel, bij Ann!


Liefs Ann & Mehmet.

Ik begon vanuit huis met het bakken van taartjes en het bereiden van maaltijden, dit bood ik vanuit huis aan bij de website thuisgekookt.nl

Buurtgenoten konden via deze website maaltijden bestellen en af komen halen. Bij de Blauwe tomaat mocht ik mijn koekjes uitstallen in ruil voor boodschappen. Mijn maaltijden werden een hit, taartjes voor verjaardagen en zelfs bruiloften werden besteld. Het ging goed, ik kreeg het druk en kon zelfs een grote koelkast aanschaffen van mijn bij elkaar gebakken geld.


Toen hoorde ik op een dag dat "het koffiekafeetje" te huur zou komen. Het leek onwerkelijk en niet haalbaar. Er waren uitdagingen, maar het lukte! Sinds 1 maart 2019 is bij Ann, aan de Hommelstraat, een feit.


Al snel was het bij Ann zo druk dat Mehmet zijn baan opzegde. Nu draaien we samen bij Ann. Mehmet is de gastheer en barista, Met onze Mirage (een echte klassieker) van Kees van de westen maakt Mehmet de lekkerste koffie. De biologische koffie van branderij Boot te Baarn smaakt naar meer. Ik  sta vol liefde extra vroeg op om te bakken voor jullie en onze vitrines te vullen. 


Bij Ann kon in het begin niet bestaan zonder heel veel vrijwillige handjes, zo werd je tosti of broodje door Ann's moeder of vrienden gemaakt, soms werden we geholpen door fantastische vaste gasten die een dagje bijsprongen. 


Toen kwam de Corona periode, meteen de eerste donderdag gingen we over op maaltijdafhaal in combinatie met koffie en zoet. Massaal werden onze brownies afgehaald in combinatie met de vers bereide maaltijden. We bakten en kookten ons een slag in de rondte. We kwamen ruimte te kort, Ann's vader maakte onze prachtige brownie vitrine en kast achter de bar. Ambacht daar houden we van!


"Een volle tafel met eten,

vrienden en familie die aanschuiven.

Koffie met taart.

Dat is voor mij geluk.

Vol liefde deel ik dit geluk met jou.


Deze tekst staat op de muur bij Ann en staat bij ons centraal! Eten, dit delen, taart, ontmoeten daar genieten we van met jou!